mr. F.Y. Gans

mr. F.Y. Gans

Frederique
Advocaat / Partner

Frederique studeerde eind 2003 af in het Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht met als vak thematische richting (VTR) Privaatrecht. Vanaf 2005 is zij werkzaam in de advocatuur. Na een overstap naar het zelfstandig ondernemerschap in 2011, was zij tot 1 augustus 2018 partner van een advocatenkantoor in Maastricht.


Toe aan een grotere uitdaging, richtte zij vervolgens gezamenlijk Kunze Delsing Gans Advocaten op.

Frederique is onze zeer gewaardeerde specialist bestuurs(proces)recht en sociaal zekerheidsrecht met een nuchtere instelling en goed juridisch instinct. Persoonlijke betrokkenheid en kwaliteit kenmerken haar aanpak met vaak dat stapje extra zonder daarvoor iets extra’s te vragen.

Frederique zal u openheid van zaken geven met duidelijke juridisch advies in bestuursrechtelijke aangelegenheden (uitkeringen gemeente en UWV, omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen) maar ook in verbintenissenrechtelijke kwesties (aansprakelijkheden, quick scan van contracten, algemene voorwaarden), en in het familierecht, met name echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek.

Hierbij zal zij procederen als het nodig is, maar ook bemiddelen en begeleiden in onderhandelingen, als u daarmee onnodige extra kosten bespaart en tot een alternatieve oplossing kunt komen.

Frederique Gans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Sociaal-zekerheidsrecht
- Personen- en familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Frederique is verder een bekend gezicht in de Limburgse balie vanuit haar jarenlange actieve betrokkenheid en bestuursperiode bij de Jonge Balie Maastricht. Tevens is zij lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR).

Bekijk onze Promo Video