Grensoverschrijdende geschillen

GRENSOVERSCHRIJDENDE GESCHILLEN

Kunze Delsing Gans Advocaten verleent deskundige rechtsbijstand in grensoverschrijdende geschillen. Met onze unieke kantoorlocatie aan het Eurode Park (letterlijk) bovenop de Nederlands-Duitse grens, staan wij met beide benen op internationale bodem.

Hoe zit het met de wettelijke regels die van toepassing zijn op de internationale rechtsverhouding, waarbij de betrokken partijen niet in hetzelfde land gevestigd zijn? Kunt u naar de Nederlandse rechter stappen in geval van een geschil met een buitenlandse contractspartij? Deze en andere vragen kunnen wij voor u beantwoorden met onze kennis van het Internationale Privaatrecht (IPR).

Wij kunnen daarnaast namens u als Nederlandse of Duitse particulier of ondernemer optreden in een juridische kwestie, bijvoorbeeld op het gebied van wonen en werken, omdat wij dit geschil vanuit Nederlands en Duits perspectief kunnen bezien. Wellicht woont u in Nederland en werkt u over de grens in Duitsland of visa versa. Of u heeft te maken met een echtscheiding met een internationaal karakter, omdat u beiden een verschillende nationaliteit heeft of in het buitenland bent gehuwd. Ook kunt u denken aan kwesties met in het buitenland aangekochte zaken.

Hoewel de afstand klein is, kan de juridische barrière groot zijn. Dan benodigt u een advocaat die deze verschillen voor u kan overbruggen en tegelijkertijd dichtbij is. Kunze Delsing Gans Advocaten dus. Neemt u gerust contact met ons op voor advies.